KNVB wijst twee stadions aan voor thuiswedstrijden Oranje

Vrijdag 7 december 2018 10:03
Het Nederlands elftal speelt zijn thuiswedstrijden op weg naar het EK 2020 in De Kuip en de Johan Cruijff Arena. "We hebben besloten onze kwalificatiewedstrijden voor EURO2020 in de twee grote stadions van ons land te spelen. Op die manier kunnen zoveel mogelijk fans onze wedstrijden bezoeken", zegt bondscoach Ronald Koeman.

Donderdag 21 maart treft Oranje Wit-Rusland in Stadion Feijenoord in Rotterdam. Drie dagen later, zondag 24 maart, is Duitsland de tegenstander in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Donderdag 10 oktober is De Kuip vervolgens het toneel van de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Noord-Ierland. Oranje besluit zijn plaatsingscampagne voor EURO 2020 in Amsterdam, waar op dinsdag 19 november Estland op bezoek komt. Alle thuisduels beginnen om 20.45 uur.

 

De Johan Cruijff ArenA is tijdens EURO2020 gastheer van drie wedstrijden in groep C (14, 18 en 22 juni) en een achtste finale op 27 juni. Als Oranje zich plaatst voor de Europese eindronde, wordt het elftal van bondscoach Ronald Koeman automatisch in groep C ingedeeld en speelt het sowieso twee groepswedstrijden in de hoofdstad