Engelse talenten: 'In de Bundesliga krijgen we de kans'

Woensdag 14 november 2018 10:04
Nederlandse talenten worden met regelmaat weggekaapt door Engelse topclubs. Dit geldt voor talenten over de hele wereld. Maar hoe zit het met de Engelse talenten zelf? Jadon Sancho en Reiss Nelson besloten de Premier League achter zich te laten en maken inmiddels furore in de Bundesliga bij Borussia Dortmund en TSG 1899 Hoffenheim. “Als Engelse clubs je de kans niet geven, dan is het buitenland altijd een optie.”

De statistieken van de twee 18-jarige talenten zijn dit seizoen indrukwekkend. Sancho kwam tot dusverre in zeventien duels tot vijf doelpunten en acht assists. Zijn collega Nelson kwam elf keer in actie en schoot zes keer raak. In gesprek met de BBC geeft het tweetal aan dat zij in Duitsland meer kansen zagen dan in Engeland. “Als je goed genoeg bent, krijg je een kans. Daar draait de Bundesliga om. Ze geloven in je, ongeacht je leeftijd. Daarmee zeg ik niet dat Engelse clubs niet in hun talenten geloven, maar in Duitsland kijken ze eerder naar de jeugd”, zegt Sancho.

 

De kans dat Sancho binnenkort weer op de Engelse velden te zien is lijkt klein. De aanvaller werd in augustus 2017 voor ruim elf miljoen euro door Dortmund overgenomen van Manchester City. Nelson daarentegen kwam afgelopen zomer op huurbasis vanuit Arsenal naar Hoffenheim. Zijn droom is dan ook nog altijd de Premier League. “Ik wil een legende worden bij Arsenal en het Engelse elftal. De stap naar de Bundesliga helpt me daarbij. Hier kan ik groeien als voetballer en als mens.”

 

Sancho en Nelson groeide in Engeland samen op en hebben naast het veld dan ook een bijzondere band met elkaar. “We hebben iedere dag contact. Voor iedere wedstrijd moedigen we elkaar ook aan. We hebben een sterke band.” In de groepsapp met vrienden uit Engeland worden de twee nog wel eens uitgedaagd. “Als Jadon weer eens een assist of doelpunt heeft, dan vragen ze wel aan mij of ik dat ga evenaren. Maar het is natuurlijk geen competitie tussen ons”, besluit Nelson.  

Bron: BBC