Vijf redenen waarom PSV wél gaat winnen van FC Barcelona

Dinsdag 18 september 2018 11:51
Vanavond is het eindelijk zo ver: de Champions League is terug! En PSV begint meteen met een loodzware wedstrijd tegen titelfavoriet Barcelona. Om de Nederlandse voetbalfans toch wat hoop te geven: vijf redenen waarom PSV wel gaat winnen.
PSV is een doelpuntenmachine
PSV scoort de laatste 10 wedstrijden gemiddeld vaker dan FC Barcelona. Messi & Co scoorden de laatste wedstrijden zo’n 2.4 keer. PSV heeft een scoringsgemiddelde van 3.3!
Van Bommel kent Barcelona op zijn duimpje
Hij heeft er maar één seizoen gespeeld, maar toch heeft van Bommel het nodige meegemaakt bij Barcelona: hij won de Champions League, werd kampioen, en won twee keer de Spaanse Supercup. Ook debuteerde er een 18-jarig talent in dat jaar bij Barcelona: Lionel Messi. Genoeg inside information om te weten hoe je Barcelona verslaat dus.
PSV heeft Hirving Lozano
Lozano verklapte gisteren dat Barcelona hem deze zomer wilde kopen. Hij koos er echter voor om bij PSV te blijven:
PSV-verdediger Daniel Schwaab kent het spel van Barcelona door-en-door
Zes jaar geleden speelde hij al in Camp Nou, in de verdediging van Bayer Leverkusen. Schwaab en zijn teamgenoten gingen keihard onderuit: 7-1. Met alle ervaring van de 30-jarige Duitser gaat dit hem niet nog een keer gebeuren.
Met Van Bommel heeft PSV een karrenvracht aan Champions League ervaring
Voor PSV, Barcelona, Bayern München en AC Milan heeft Van Bommel 76 wedstrijden in het miljardenbal gespeeld. De PSV spelers zijn een stuk minder ervaren: alle 21 spelers speelden gezamenlijk 88 wedstrijden in de Champions League.
Bonus: de altijd objectieve Willy en René van de Kerkhof hebben er alle vertrouwen in