Everton haalt Bernard, Mina en Gomes binnen

Donderdag 9 augustus 2018 18:41
Technisch directeur Marcel Brands heeft de selectie van Everton op de slotdag van de Engelse transferperiode aangevuld met Bernard, Yerry Mina en André Gomes. De Braziliaanse international Bernard komt transfervrij over van Sjachtar Donetsk en ondertekende een vierjarig contract in Liverpool. De 25-jarige aanvallende middenvelder veroverde in vijf jaar tijd drie landstitels in Oekraïne.

Everton betaalt ruim 30 miljoen euro aan FC Barcelona om de Colombiaanse verdediger Mina over te nemen. De 23-jarige Mina speelde slechts een half jaar voor de Spaanse topclub. Hij kwam begin dit jaar voor zo'n 12 miljoen euro over van de Braziliaanse club Palmeiras, maar kwam amper in actie voor Barcelona. Op het WK in Rusland maakte de lange verdediger wel indruk. Mina scoorde liefst drie keer, waaronder de gelijkmaker in de blessuretijd van de achtste finale tegen Engeland. Via strafschoppen vloog Colombia alsnog uit het toernooi.

Gomes gaat met Mina mee van Barcelona naar Everton. De Engelse club huurt de Portugese middenvelder voor een jaar. De 25-jarige Gomes werd twee jaar geleden Europees kampioen met Portugal.

Bron: ANP