West Ham en Moyes uit elkaar ondanks lijfsbehoud

Woensdag 16 mei 2018 14:38
David Moyes vertrekt bij de vierde club op rij na een kortstondige periode. Het contract van de trainer bij West Ham United wordt niet verlengd nadat hij in november de taken van de ontslagen Slaven Bilic overnam.

Na het ontslag van de Kroaat wegens tegenvallende resultaten kreeg de 55-jarige Schot de taak om de Hammers te behoeden voor degradatie. Dankzij Moyes werd degradatie uit de Pemier League voorkomen en eindigde West Ham op de dertiende plaats. Toch scheiden de wegen tussen de trainer en de cub uit Londen. ''Ik wil David Moyes en zijn staf oprecht bedanken voor het behalen van het doel om West Ham United in de Premier League te houden. Wij denken dat het goed is een andere richting op te gaan,'' aldus voorzitter David Sullivan.

 

Voor Moyes is het de vierde keer op rij dat hij een club vroegtijdig verlaat. Eerder werd hij al bij Manchester United en Real Sociedad na een jaar ontslagen. Ook vertrok hij ook na een jaar weer bij Sunderland nadat de club onder zijn leiding gedegradeerd was. In het voorjaar van 2013 tekende de geplaagde trainer een contract voor 6 jaar bij Manchester United. Hierdoor krijgt Moyes nog één jaar salaris uitbetaald.