Ajax persoonlijk rond met Argentijnse verdediger

Woensdag 16 mei 2018 10:15
Ajax hoopt snel Lisandro Magallan te presenteren als de volgende aanwinst na Zakaria Labyad. De 24-jarige verdediger van Boca Juniors heeft al een persoonlijk akkoord bereikt met de Amsterdammers.

De 1.85 meter lange 'man van staal' moet na Nicolás Tagliafico de tweede bikkelharde Argentijnse verdediger binnen de selectie worden en moet samen met Matthijs de Ligt een onverslaanbaar duo vormen in het hart van de defensie. Daarvoor moet de club uit Amsterdam nog wel tot een overeenstemming komen met Boca Juniors. De Argentijnse kampioen zou naar verluidt een transfersom van rond de 8,5 miljoen euro verlangen voor de publiekslieveling.

 

Magallan neemt het vannacht in het toernooi om de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse Champions League, op tegen Peruviaanse Alianza Lima. Ajax hoopt de gewilde verdediger een dag later te kunnen ontvangen in Amsterdam om de transfer officieel te maken. Als het tot een overeenkomst met Boca komt ligt er voor de de verdediger een contract voor vijf seizoenen klaar in de Johan Cruijff ArenA. Daarmee troeft Marc Overmars een hoop aantal andere geïnteresseerden Europese clubs af.

''De Ligt is een potentiele wereldtopper!''
Of Magallan daadwerkelijk met De Ligt een duo gaat vormen is nog maar de vraag. Het talent van het jaar staat in de nadrukkelijke belangstellen van topclubs als Tottenham Hotspur.