Scheidsrechter Bas Nijhuis teruggefloten door de KNVB

Donderdag 15 maart 2018 07:17
De scheidsrechtersbaas van de KNVB heeft een hartig woordje gesproken met scheidsrechter Bas Nijhuis. De voetbalbond vindt dat Nijhuis te veel overtredingen door de vingers ziet en heeft hem opgedragen vaker te fluiten, meldt het Algemeen Dagblad.

Nijhuis' manier van wedstrijden leiden is bij de KNVB onderwerp van gesprek, bevestigt scheidsrechtersbaas Dick van Egmond aan de krant. "Dat was in het verleden zo en daar zijn we recent weer op teruggekomen, dat ontken ik niet."

Nijhuis wordt regelmatig bekritiseerd door spelers en trainers omdat hij te veel zou toestaan. Hij ziet wel eens bewust een overtreding door de vingers om het spel niet te vertragen. Zijn manier van fluiten wordt ook wel de 'Nijhuis-stijl' genoemd.

ZIE OOK: 'Rood' voor scheidsrechter Nijhuis na wangedrag

"Bas zou wat meer mogen fluiten, waar andere scheidsrechters misschien weer wat minder zouden moeten fluiten", zegt Van Egmond. "Er is een bepaalde bandbreedte die je kunt opzoeken. Wij spreken arbiters aan als ze daar overheen gaan."

Verademing

In Voetbal Inside wordt Nijhuis regelmatig geroemd om zijn manier van fluiten. Johan Derksen noemde hem al eens een 'verademing voor het Nederlandse scheidsrechterskorps'. "En ik hoop dat heel veel scheidsrechters het lef hebben om zijn aanpak te volgen."

 

Johan vindt scheidsrechter Bas Nijhuis een verademing
Johan Derksen hoopt dat een alle Nederlandse scheidsrechters het lef hebben om de aanpak van Bas Nijhuis over te nemen