''Van Gaal heeft mijn vertrouwen geruïneerd!''

Dinsdag 13 februari 2018 11:00
Het huwelijk tussen van Louis van Gaal en Manchester United was geen gelukkige. Adnan Januzaj vertelt in een interview dat ook hij niet blij was met de toenmalige United trainer.

Januzaj debuteerde onder David Moyes in het eerste elftal van de Red Devils en werd gezien als één van de grootste voetbaltalenten ter wereld. In dat seizoen kwam de Kosovaarse Belg tot maar liefst 38 optreden en vijf doelpunten voor de Premier League club. De coach die de flankspeler liet debuteren werd na tegenvallende resultaten ontslagen en vervangen door Louis van Gaal. De Nederlandse trainer zag geen toekomst voor Januzaj bij United en liet hem op huurbasis naar Borossia Dortmund vertrekken. De Belgisch international verwijt Van Gaal dat hij ook na zijn terug keer nauwelijks speelminuten kreeg in het eerste elftal.

"Ik heb niet echt mijn kans gekregen”, vertelt Januzaj aan de Sunday People. “Ik mocht zelfs niet meestrijden voor een basisplaats. Hoe zal ik het zeggen? Van Gaal gaf me gewoon niet de juiste signalen over hoe ik mijn spel kon verbeteren. Ik was een jonge speler toen. Dan moet je vertrouwen krijgen van een trainer. Een jonge speler moet je laten spelen en groeien. Het was duidelijk dat dit niet ging gebeuren onder Van Gaal, dus dat was een moeilijk seizoen."

"Moyes had vanaf dag één vertrouwen in mij. Hij begreep meteen dat ik een jonge speler was. Maar toen Van Gaal kwam, veranderde alles. Hij heeft mijn progressie gestopt. Het belangrijkste voor een voetballer is een trainer hebben die je veel vertrouwen geeft. In dat geval stap je het veld op om je volledig te geven voor hem, het team en de fans", aldus Januzaj.

''Van Gaal is gewoon Michiel Romeyn''