Seedorf debuteert met nederlaag bij Deportivo

Maandag 12 februari 2018 23:26
Clarence Seedorf heeft zijn debuut als trainer van Deportivo La Coruña niet kunnen opluisteren met een zege. De 87-voudig international zag zijn nieuwe ploeg in het eigen stadion met 1-0 verliezen van Real Betis.

Loren Morón was de doelpuntenmaker. Deportivo schoot uiteraard niets op met de nederlaag en zakte naar de negentiende en voorlaatste plaats in de Spaanse LaLiga.

Seedorf is aangetrokken om de Galiciërs te behoeden voor degradatie. De oud-speler van Ajax, Sampdoria, Internazionale, Real Madrid, Milaan en Botafogo kwam een week geleden een contract tot het einde van het seizoen overeen. ,,Deportivo is een club met veel geschiedenis, ik denk niet dat ze het verdienen om te staan waar ze nu staan", zei Seedorf bij zijn presentatie.

Seedorf is begonnen aan zijn derde avontuur als hoofdcoach. Hij was in 2014 een half jaar trainer van AC Milan en ook bij het Chinese Shenzhen FC was zijn verblijf in 2016 maar van korte duur. Hij is op dit moment wel de enige Nederlandse hoofdtrainer die actief is in één van de vijf grootste competities van Europa.

Bron: ANP