De top 5 leukste musea van Roemenië

Dinsdag 14 november 2017 19:20
Oranje speelt vanavond zijn laatste interland van dit jaar in en tegen Roemenië. Helaas speelt Nederland nergens meer voor en is het slechts vriendschappelijk voor de statistieken. Daarom is het leuk om wat sightseeing te doen in Roemenië, want het land staat bekend om haar schitterende musea. Hieronder vind je de lijst met 5 schitterende musea in Roemenië
1
Muzeul Colectiilor de Arta
We beginnen de lijst met dit schitterende kunstmuseum. Hier kun je de meest wonderbaarlijke schilderijen bewonderen van grootheden uit de oude en moderne kunst. Vergelijkbaar met het rijksmuseum, alleen biedt dit museum een rijkelijke variatie aan stijlen. Een aanrader dus!
2
Muzeul Militar National
Een reis door het oorlogsverleden van Roemenië. Een erg bijzondere ervaring met weerzingwekkende verhalen en pracht exemplaren van oud oorlogsmateriaal. Dit museum verdient daarom zeker een plek op onze lijst. Baan je een weg door de revolutie van Roemenië en kom meer te weten over het hoe en waarom. Wij raden voor de ultieme ervaring ook aan om de audio tour erbij te nemen, kost maar 5 euro extra.
3
Cotroceni Palace
Voor de liefhebber van chique, is dit echt een must see! Dit paleis overstijgt al je verwachtingen en je vraagt je af hoe het kan dat mensen ooit zo rijk kunnen zijn. Een verbluffende ervaring!
4
National Museum of Art of Romania
Natuurlijk mag dit museum niet ontbreken in deze lijst. Dit bekende museum staat vol met kunst uit eigen land. Exemplaren van onder andere Lena Constante en Theodor Pallady zijn hier te bewonderen, dus dit moet je gewoon gezien hebben.
5
Bucuresti Romania Muzeul Theodor Aman
Als klap op de vuurpijl natuurlijk het museum van Theodor Aman. Het beste werk van de bekendste Roemeense kunstenaar is hier te bewonderen. Het museum is zo oud dat zelfs Johan Derksen in zijn verre verleden vaak een bezoekje bracht aan dit werkelijk schitterende museum. Dit is dan ook zijn persoonlijke favoriet