Probleemkind Van der Meyde: 'Ik sloeg hem direct knockout'

Donderdag 6 december 2018 16:50
Dat Andy van der Meyde als speler geen lieverdje was is geen geheim meer, dat hij in de jeugd van Ajax bij zijn debuut Joris Mathijsen knockout sloeg is echter nieuw. "Op een toernooi speelde ik hem steeds voorbij. Hij kon dat niet hebben en trok aan mijn haren. Ik sloeg hem vervolgens direct knockout", zegt de oud-voetballer in een interview op de website van Ajax.

Het was het eerste, maar zeker niet het laatste incident van de buitenspeler in Amsterdam. Met name Co Adriaanse had een hoop te stellen met Van der Meyde. "Ik ben wel eens weggestuurd door Co, dan was ik vervelend of luisterde ik niet. Ooit brak ik het been van de keeper van Newcastle, zo dol was ik. Nooit ging ik een duel uit de weg. Na dat voorval werd ik een week weggestuurd."

 

"Op trainingen ben ik ook wel eens op de vuist gegaan met teamgenoten. Uiteindelijk moest ik altijd op kantoor komen bij Adriaanse. Maar Co had een zwak voor me, hij zag het wel in me zitten. Hij vond me een beetje gek maar had wel vertrouwen in mij. Iemand anders had me ongetwijfeld weggestuurd. Of ik ergens spijt van heb? Nee, zo ben ik nu eenmaal."

Bron: Ajax