Van Hooijdonk aan de slag als adviseur van NAC

Dinsdag 13 november 2018 13:40
Pierre van Hooijdonk krijgt een rol binnen de nieuwe structuur van NAC Breda. Dit maakte de Brabantse club bekend in een persbericht.

Oud-spits Van Hooijdonk gaat ‘vanuit de achtergrond als onbezoldigd adviseur zijn energie vooral steken in het leggen van contacten en het voeren van gesprekken met spelers met betrekking tot in- en uitgaande transfers’, aldus NAC, dat spreekt over een ‘interim-kerngroep’.

 

De hekkensluiter van de Eredivisie wil zich in de winterstop gaan versterken met nieuwe spelers en denkt daarbij het netwerk en de kennis van de ex-international goed te kunnen gebruiken.

 

Van Hooijdonk, die tijdens zijn actieve carrière in twee periodes als speler uitkwam voor NAC, gaat samen met het drietal Tim Gilissen, hoofdtrainer Mitchell van der Gaag en Cor van Rooij proberen de club op korte termijn te helpen.

 

Gilissen, ook oud-speler van NAC, was al bij de club betrokken als manager jeugdopleiding. Van Rooij is een afgevaardigde uit de Commissie van Aandeelhouders (CvA).

 

NAC denkt met de introductie van de kerngroep het vertrek van technisch directeur Hans Smulders ‘voorlopig’ op te kunnen vangen. De raad van commissarissen en CvA van de club blijven wel zoeken naar een nieuwe directie(structuur) voor de lange termijn. 

 

Van Hooijdonk: “Ik heb altijd gezegd dat ik graag iets voor NAC wil betekenen als mijn hulp nodig is. Het is niet mijn bedoeling om vol in de schijnwerpers te staan, maar met name op de achtergrond te opereren en mijn netwerk en kennis in te zetten om NAC verder vooruit te helpen.”