Voormalig Sporting-baas gearresteerd na aanval op eigen spelers

Maandag 12 november 2018 13:58
Bruno de Carvalho, voormalig voorzitter van Sporting Lissabon, is dit weekend gearresteerd. De ex-preses wordt door het Portugese Openbaar Ministerie ervan verdacht de beroemde aanval op de eigen spelers, waarbij Bas Dost gewond raakte, te hebben gecoördineerd.

Op 15 mei dit jaar vond het beruchte voorval plaats. Het trainingscomplex van Sporting werd toen aangevallen door gemaskerde Sporting-hooligans, die spelers en staf aanvielen en vernielingen aanrichtten.

 

Er bestonden bij Portugese media al langer vermoedens dat voorzitter De Carvalho, die zich vaker vijandig opstelde richting de eigen spelers, achter de aanval zat.

 

De Carvalho was er bijvoorbeeld niet vies van om na slechte sportieve prestaties het elftal af te branden op social media. Spelers die daar tegen in opstand kwamen, dreigde hij te schorsen.

 

Na de aanval besloot trainer Jorge Jesus op te stappen en doelman Rui Patricio leverde zelfs zijn contract in. Meerdere voetballers, onder wie Dost, kondigden aan te vertrekken.

 

De Carvalho werd later, na alle consternatie, weggestemd door de Sporting-leden. Een reden voor Dost om niet meer te verkassen en zelfs zijn verbintenis bij Sporting te verlengen.

 

Inmiddels is Marcel Keizer aangesteld als nieuwe trainer van Sporting. De Nederlander werd maandag gepresenteerd.

 

Tijdens de Europa League-uitzending van donderdag 25 oktober werd het voorval met de hooligans besproken in de studio.

 

Bron: Tribuna Expresso