Amateur Usain Bolt stomverbaasd over dopingtest

Maandag 15 oktober 2018 15:21
Usain Bolt kreeg maandag tot zijn grote verbazing bezoek van een dopingcontroleur, nadat hij als voetballer een paar wedstrijden heeft gespeeld voor het Australische Central Coast Mariners. Hij had niet verwacht dat hij na zijn atletiekloopbaan hier nog steeds mee te maken zou hebben.

'Hoe kan ik vandaag een dopingcontrole krijgen? Ik ben niet eens een professionele voetballer', zegt Bolt in zijn Insta-story. De razendsnelle Jamaicaan zette vorig jaar een punt achter zijn atletiekloopbaan, en traint sinds juli mee bij de Mariners. Hij probeert op dit moment een contract te verdienen bij die club. 

 

'Dus ik vroeg aan die vrouw: waarom krijg ik een dopingcontrole, als ik nog niet bij een club heb getekend?' Waarop de vrouw antwoorde dat hij een 'elite-atleet' is, dus dat hij getest moet worden. "Ok dan..." voegt een verbaasde Bolt eraan toe.

 

Overigens is Bolt hard op weg om een contract te verdienen als profvoetballer: vorige week scoorde hij zijn eerste twee goals voor Central Coast Mariners. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij nog droomt van een carrière als voetballer: de Jamaicaan trainde eerder al mee bij Manchester United, Borussia Dortmund en het Noorse Strömsgodset.

Bron: RTL Nieuws