FC Barcelona loopt laat weg bij PSV, hattrick Messi

Dinsdag 18 september 2018 20:59
PSV kan ondanks een ruime nederlaag met een redelijk tevreden gevoel terugkijken op de start van de groepsfase van de Champions League. De koploper uit de eredivisie bood FC Barcelona lang goed tegenstand, maar verloor door drie doelpunten in het laatste kwartier toch met 4-0 van de Spaanse topclub. Lionel Messi maakte met drie doelpunten het verschil.

De manier waarop PSV zich de eerste 75 minuten presenteerde zal trainer Mark van Bommel het nodige vertrouwen geven voor de volgende wedstrijd, begin oktober in Eindhoven tegen Internazionale. De Italianen versloegen  Tottenham Hotspur met 2-1.

Van Bommel liet ook in Camp Nou zien veel waarde te hechten aan vastigheden en een duidelijke speelstijl. Ook tegen een topploeg als FC Barcelona paste de trainer zijn elftal niet aan en startte hij met drie aanvallers. Het was alweer de vierde wedstrijd op rij dat PSV in dezelfde basisformatie aantrad, al lijkt het een kwestie van tijd voordat Érick Gutiérrez zijn opwachting maakt. De Mexicaanse middenvelder beleefde zaterdag in het uitduel met ADO met een assist en een doelpunt een indrukwekkend debuut. Van Bommel vindt dat Gutiérrez nog iets meer tijd nodig heeft om de speelwijze van PSV onder de knie te krijgen.

Kansen aan zijkant

PSV speelde gedisciplineerd en gegroepeerd in Barcelona en beperkte zich niet alleen tot tegenhouden. Bij balverlies van de Catalanen schakelden de Brabanders rap om en probeerden ze de snelheid van Hirving Lozano en Steven Bergwijn te benutten. Van Bommel zei vooraf al dat aan de zijkanten, met de aanvallend ingestelde vleugelverdedigers van Barcelona, wat kansen lagen.

Gaston Pereiro van PSV met Luis Suarez van FC Barcelona Gaston Pereiro van PSV met Luis Suarez van FC Barcelona

Via Gastón Pereiro (over) en Bergwijn (naast) kreeg PSV in het eerste kwartier ook twee aardige mogelijkheden. Barcelona had vrijwel steeds de bal, maar serieuze kansen bleven lang uit. Het ging na ruim een half uur spelen mis toen PSV met net iets te veel mensen voor de bal stond. Nick Viergever maakte op de rand van het zestienmetergebied een overtreding op Ousmane Dembélé en Lionel Messi liet maar weer eens zien over een perfecte traptechniek te beschikken. De Argentijn plaatste de bal, al wegdraaiend van Jeroen Zoet, fraai in de rechterbovenhoek.

Rode kaart

Na rust had PSV het twintig minuten lang lastig. Na die fase overleefd te hebben, pakten de Eindhovenaren het weer aardig op en kwamen ze er af en toe uit. Via Dembélé en Messi (twee maal) maakte Barcelona daarna toch nog het verschil: 4-0. Verdediger Samuel Umtiti (Barcelona) kreeg in de slotfase rood.

Bron: RTL Nieuws