Louis van Gaal juicht voor Marokko én Portugal: 'Ik hoop dat jullie de finale halen'

Donderdag 14 juni 2018 01:15
Voetbaltrainer Louis van Gaal heeft een steunbetuiging opgenomen voor het Marokkaanse volk. In het filmpje zegt Van Gaal te hopen dat Marokko de finale van het WK voetbal haalt.

Marokko doet voor het eerst sinds twintig jaar weer mee aan het WK voetbal. Het land heeft niet bepaald gunstig geloot. Marokko zit in de poule bij Spanje, Portugal en Iran. Vanmiddag om 17.00 uur (Nederlandse tijd) speelt het land tegen Iran.

'Ik hoop dat jullie in de finale komen'

Marokko weet zich bij die wedstrijd in ieder geval verzekerd van de steun van Louis van Gaal. "Beste Marokkanen", zegt hij. "Ik heb een groen poloshirt aangetrokken. En jullie weten best wel waarom. Want het groen zit in het shirt van Marokko. Maar ook in het shirt van Portugal, waar ik woon." 

"Ik wil daarom fan zijn van Portugal én Marokko", zegt Van Gaal. "Omdat Marokkanen heel veel vertegenwoordigd zijn onder het Nederlandse volk. En ik zal supporter zijn van beide teams. Ik hoop dat jullie in de finale komen."

Het nationaal team van Marokko telt vijf Nederlandse Marokkanen. Dat zijn Hakim Ziyech, Karim El Ahmadi, de broers Sofyan en Nordin Amrabat en Mbark Boussoufa.

Meer op rtlnieuws.nl:
Amerikaanse landen: voetbal heeft gewonnen

Bron: RTL Nieuws