Sterren vieren carrière Kuijt in De Kuip

Zondag 27 mei 2018 16:25
Dirk Kuijt heeft officieel afscheid genomen. In De Kuip vierden tal van grootheden uit binnen- en buitenland de loopbaan van de inmiddels 37-jarige Katwijker. Met een benutte strafschop sloot Kuijt de middag af van de Dirk Kuijt Testimonial, waarin 'Feyenoord' met 3-2 verloor van zowel de 'Vrienden van Dirk' als 'Oranje'.

Sterren als Salomon Kalou, Robin van Persie, Steven Gerrard, Jerzy Dudek, Wesley Sneijder en Pierre van Hooijdonk waren zondagmiddag te bewonderen in een volle Kuip. Team 'Feyenoord' bestond uit (oud-)Feyenoorders die eerst speelden tegen een mix van oud-ploeggenoten van Kuijt uit zijn tijd bij Liverpool en Fenerbahçe (Vrienden van Dirk).

Daarna was een team van oud- en huidige internationals de tegenstander van Feyenoord. Halverwege kreeg Kuijt een staande ovatie toen hij gewisseld werd bij Oranje en het Feyenoordtenue aantrok.

Hilariteit

Ondertussen had Kuijt nog steeds niet gescoord ondanks vele kansen en tot hilariteit van de supporters en medespelers. Vlak voor tijd kreeg Feyenoord een penalty en ging Kuijt uiteraard achter de bal staan. Hij keek doelman Edwin van der Sar diep in de ogen, schoot de bal onberispelijk binnen en liet zich nog een keer toejuichen door het Rotterdamse publiek.

Na afloop kreeg Kuijt van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb een erepenning van de stad.

Bron: ANP