OFFICIEEL: Emery volgt Wenger op bij Arsenal

Woensdag 23 mei 2018 10:33
Arsenal heeft Unai Emery aangesteld als vervanger van Arsene Wenger. Lange tijd leek Mikel Arteta de Fransman te vervangen, maar nu heeft de club uit Engeland bekendgemaakt dat niet Arteta maar Emery de hoofdcoach zal worden.

Emery was de afgelopen twee seizoenen trainer van PSG. Die club besloot niet met hem door te gaan ondanks het winnen van de Ligue 1, de Coupe de France, de Coupe de la Ligue en de Franse Super Cup. Emery was eerder trainer van Lorca Deportivo, Almería, Valencia, Spartak Moskou en Sevilla. Met Sevilla won hij drie jaar op rij de Europa League.

''Unai heeft in zijn loopbaan als trainer een mooie erelijst opgebouwd en heeft een aantal toptalenten zich verder laten ontwikkelen. Hij speelt bovendien een aantrekkelijke manier van voetbal, een aanvallende stijl die perfect bij Arsenal past'', zei Ivan Gazidis, algemeen directeur van de club in een toelichting. ''Zijn arbeidsethos, passionele benadering en waardigheid in en buiten het stadion maken hem de ideale man om Arsenal verder te helpen.''

Wenger nam afscheid met drie landstitels en zeven FA Cups, maar de Fransman slaagde er niet in Arsenal aan Europees succes te helpen.

UITGELICHT: Arsène Wenger bij Arsenal