Manchester United roept leed over zichzelf af

Dinsdag 13 maart 2018 22:47
Met succes heeft Sevilla in de achtste finales van de Champions League bij Manchester United gewacht op de mogelijkheden die zouden komen. Door twee treffers van Wissam Ben Yedder in de slotfase straften de Spanjaarden de afwachtende houding van het favoriete elftal van coach José Mourinho af. De 2-1 van Romelu Lukaku hielp de thuisclub niet verder, na de 0-0 eerder in de thuiswedstrijd.

Ben Yedder brak de wedstrijd open, amper twee minuten nadat hij door coach Vicenzo Montella binnen de lijnen was gebracht. De Fransman controleerde goed en schoot vervolgens 'strak' in de hoek, na een pass van Pablo Sarabia.

Het fenomeen Mourinho had vervolgens na 165 minuten van aarzelen nog slechts een kwartier om de zaak om te draaien. Dat lukte van geen kant. Vier minuten na zijn eerste succes kopte Ben Yedder nummer twee binnen. Doelman David De Gea zat nog met de hand aan de bal, maar scheidsrechter Danny Makkelie's assistent Kevin Blom zag van dichtbij dat de bal de doellijn passeerde.

Wanhoopsoffensief

Pas toen gooide United alle schroom van zich af en zette aan voor een wanhoopsoffensief. Dat leidde nog tot de treffer van Lukaku, ondanks alles na een mooie aanval.

Voor de openingstreffer gebeurde er weinig. Pas tegen het einde van de eerste helft leek de thuisclub wat meer te gaan aandringen. Dat leidde tot een aardige kans van Marouane Fellaini. Na een combinatie met Alexis Sánchez stuitte de Belg echter op doelman Sergio Rico.

Onzuiver

In de openingsfase was Romelu Lukaku een keertje gevaarlijk voor United. Na een door hemzelf gecreëerde mogelijkheid schoot hij ver naast. Verder was het voornamelijk voorzichtigheid troef, al was Luís Muriel twee keer enigszins dreigend voor Sevilla. Beide keren schoot de Colombiaan echter onzuiver in.

Met Fellaini en Sánchez als aangevers was United na de hervatting even iets beter dan de Spanjaarden. De Belg zelf schoot over na een interceptie, een bal van Jesse Lingard ging na een individuele actie net voorlangs.

Daley Blind ontbrak bij United. De Nederlandse verdediger is al enkele weken geblesseerd.

Bron: ANP