AS Roma naar kwartfinales van Champions League

Dinsdag 13 maart 2018 22:41
AS Roma heeft zich voor het eerst sinds 2008 geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Italiaanse ploeg van Kevin Strootman won thuis met 1-0 van het Oekraïense Sjachtar Donetsk. Na de nipte nederlaag in Oekraïne (1-2) was dat voor de Romeinen genoeg om door te mogen.

Strootman had een belangrijk aandeel in de overwinning. Met zijn pass stelde hij Edin Dzeko in staat om te scoren. De Bosniër tekende in de 52e minuut voor 1-0.

In de eerste helft hadden beide ploegen wel wat mogelijkheden, maar die werden door onder anderen Alessandro Florenzi niet verzilverd.

Kans

Maar de treffer na rust leek bevrijdend te werken voor de thuisploeg, want nog geen tien minuten later kreeg Dzeko opnieuw een kans. Zijn schot miste het doel. De Italianen bleven daarna het beste van het spel houden. Sjachtar zette nog wel een slotoffensief in, maar dat werd bemoeilijkt door de rode kaart van Ivan Ordets. De scheidsrechter stuurde hem van het veld nadat hij Dzeko onderuit had gehaald.

De irritaties bij de Oekraïners groeiden zichtbaar. Want tot grote verontwaardiging van het Romeinse publiek duwde aanvaller Facundo Ferreyra van Sjachtar een ballenjongen over de reclameborden omdat hij niet snel genoeg de bal kreeg. De spelers van Roma haalde boos verhaal bij de speler, die voor zijn actie een gele kaart kreeg. Na alle ophef hield AS Roma stand.

Bron: ANP