Onderzoek naar gokgedrag voetballers Eupen

Dinsdag 13 maart 2018 13:27
De Belgische voetbalbond wacht de resultaten af van een onderzoek naar het gokgedrag van spelers van Eupen om eventueel zelf actie te ondernemen. Dat meldt sportkanaal Sporza. Eupen voorkwam zondag degradatie door met 4-0 van Excelsior Moeskroen te winnen. Dat ging ten koste van KV Mechelen, dat op basis van het doelsaldo degradeerde. In België worden vraagtekens geplaatst bij de ruime zege, onder meer omdat Moeskroen tussen de 73e en de 80e minuut drie doelpunten incasseerde.

De krant Het Nieuwsblad meldde dat de Kansspelcommissie in België en justitie een onderzoek zijn gestart naar aanleiding van geruchten dat spelers van Eupen zouden gokken op voetbalwedstrijden, mogelijk ook op hun eigen duels. Dat is verboden. De aanklager van de Belgische voetbalbond bevestigde de zaak in de gaten te houden. ,,Als justitie in Eupen iets heeft, kunnen wij mogelijk ook zelf nog actie ondernemen.''

Volgens Het Nieuwsblad deden spelers van Eupen niet geheimzinnig over hun activiteiten. Zo kwamen zij soms in trainingspakken van hun club naar het lokale gokkantoor om op wedstrijden in te zetten.

Bron: ANP