Koeman krijgt 'huurling' Lodeweges bij Oranje

Dinsdag 13 maart 2018 11:55
Bondscoach Ronald Koeman krijgt Dwight Lodeweges naast zich als assistent bij het Nederlands elftal. De KNVB en PEC Zwolle hebben elkaar na lang onderhandelen gevonden in een huurconstructie. Lodeweges (60) maakt het seizoen in Zwolle af als rechterhand van hoofdtrainer John van 't Schip, maar zit tijdens de komende oefeninterlands ook al in de technische staf van Oranje. De geboren Canadees stapt in de zomer definitief over naar de KNVB.

De nieuwe bondscoach Koeman heeft zich hard gemaakt voor diens komst. ,,Ik probeer ervoor te zorgen dat ik voor iedere functie de beste man krijg. Daarom wil ik Lodeweges als assistent aan mijn staf toevoegen", zei hij vorige maand.

De oud-verdediger werkte eerder al bij de KNVB als coach van Oranje onder 20. Lodeweges stopte daar afgelopen najaar mee, omdat hij dit niet meer kon combineren met zijn functie bij PEC Zwolle.

De KNVB hoopt in de loop van de week de volledige technische staf van Koeman te kunnen presenteren. Kees van Wonderen is de andere beoogde assistent, Patrick Lodewijks de keeperstrainer.

Bron: ANP