Wegen Heracles en Stegeman scheiden in zomer

Woensdag 14 februari 2018 17:54
Heracles Almelo en trainer John Stegeman gaan na afloop van het lopende voetbalseizoen niet verder met elkaar. Na goed overleg hebben beide partijen besloten om afscheid te nemen. Stegeman was vier seizoen lang hoofdtrainer van Heracles.

,,In goede harmonie hebben we besloten allebei een andere weg in te slaan", licht algemeen directeur Rob Toussaint het besluit toe. De 41-jarige Stegeman haalde met Heracles in 2016 Europees voetbal. Nu staan de Almeloërs op de elfde plaats van de eredivisie.

Het ligt dan ook niet aan de prestaties dat Stegeman niet verder gaat als trainer bij Heracles. ,,Ik heb het ook nog steeds goed naar mijn zin bij de club. Ondanks dat denk ik dat het na vier jaar voor beide partijen goed is om verder te kijken", zegt Stegeman zelf die meteen aangeeft er alles aan te blijven doen om het huidige seizoen succesvol af te sluiten.

Assistent-trainer

In de zomer van 2008 begon Stegeman als assistent-trainer in Almelo. In 2014 was hij de rechterhand van Jan de Jonge en moest hij het tijdelijk overnemen na diens ontslag.

Stegeman, die als spits ook voor Heracles actief was, presteerde dusdanig goed met de Heraclieden dat hij hoofdtrainer mocht blijven. Hij hield Heracles in de eredivisie en een seizoen later bereikten de Almeloërs Europees voetbal door de play-offs te winnen. Een historische prestatie voor Stegeman en Heracles, die ook een seizoen later tot op de laatste dag streden voor Europees voetbal. In totaal leidde Stegeman Heracles naar 54 overwinningen in 139 officiële wedstrijden.

Heracles hoopt snel de opvolger van Stegeman bekend te maken.

Bron: ANP