Messi schiet Barcelona naar gelijkspel bij Chelsea

Dinsdag 20 februari 2018 21:00
Lionel Messi heeft Barcelona een fijne uitgangspositie gegeven voor de return met Chelsea over drie weken in de achtste finales van de Champions League. De Argentijn tekende voor de belangrijke gelijkmaker van zijn ploeg in de onbesliste eerste ontmoeting tussen beide clubs in Londen (1-1).

Trainer Antonio Conte bekende dat hij slecht had geslapen in aanloop naar de eerste ontmoeting met Barcelona. De Italiaanse coach was vorig jaar de gevierde man toen hij Chelsea in zijn eerste seizoen naar de landstitel leidde. Inmiddels moet hij serieus vrezen voor zijn baan, zo leest hij al weken in de Engelse kranten. De regerend kampioen staat in eigen land al negentien punten achter op Manchester City, de fiere koploper van de Premier League. Daardoor geldt de Champions League nu als een soort van reddingsboei voor een verloren seizoen.

 

Conte sliep de afgelopen dagen zo matig omdat hij zijn ploeg zo goed mogelijk wilde voorbereiden op de eerste clash met Barcelona. Hij besloot dat zijn ploeg het spel niet moest maken tegen de koploper van Spanje. Chelsea wilde de tegenstander vanuit een gesloten defensie bestrijden en met snelle counters toeslaan. Die tactiek was zo gek nog niet, leerde de eerste helft. Barcelona was het meest in balbezit maar Chelsea was de gevaarlijkste ploeg. Willian was twee keer heel dichtbij de openingstreffer voor de ploeg zonder Engelse basisspelers. De Braziliaan raakte echter twee keer de paal.

Barcelona was kennelijk nog niet voldoende gewaarschuwd door Willian. Want na een uur kreeg de Brazilaan opnieuw de kans om van net buiten het strafschopgebied uit te halen. Dit keer werd doelman Marc-André ter Stegen niet gered door de paal en belandde de bal wel in het net (1-0). Chelsea verdedigde gedisciplineerd maar in de 75e minuut mocht Andreas Christensen zich aanrekenen dat Lionel Messi kon toeslaan. De Argentijn profiteerde handig van een foutje van de Deense linksback en mocht zijn eerste treffer in negen duels met Chelsea vieren. Het was zijn dertigste doelpoging ooit tegen de huidige kampioen van Engeland.

Willian op de paal!


Willian voor de tweede keer op de paal!


Willian maakt de 1-0!


Doelpunt Messi 1-1!


Boskamp neemt de rest in de zeik
Speelde Hazard wel in die wedstrijd?