KNVB-beker krijgt Toto als naamsponsor

Vrijdag 12 januari 2018 15:04
Al vanaf 2009 is Toto de hoofdsponsor van het Nederlandse bekertoernooi en vanaf vandaag zal het ook de naamsponsor van de Toto KNVB Beker zijn. De KNVB en Toto hebben dit nieuws vandaag precies 100 dagen tot de 100ste finale van het bekertoernooi bekend gemaakt.

Omdat dit seizoen de 100ste editie van de KNVB-beker plaatsvindt, zal de winnaar van dit seizoen een gouden beker uitgereikt krijgen. Tijdens de bekendmaking op het hoofdkantoor van de KNVB in Zeist is de gouden trofee onthuld in het bijzijn van ambassadeur en vijfvoudig winnaar Gerald Sibon. Daarnaast waren van de huidige actieve teams iconische bekericonen aanwezig als: Sander Boschker (FC Twente), Kees Kist (AZ), Han Berger (Cambuur), Joost Broerse (PEC Zwolle), John de Wolf (Feyenoord) en Martijn Reuser (Willem II).

In 1899 was RAP uit Amsterdam de eerste winnaar van het Nederlandse bekertoernooi. Afgelopen jaar was Vitesse de winnaar van de beker. Tussen 1919 en 1960 werd het toernooit achttien keer niet gespeeld. Ajax is met 18 bekers de club die het vaakst de KNVB-beker heeft gewonnen.