Neymar voor 400 miljoen naar Real Madrid?

Vrijdag 12 januari 2018 12:16
De Spaanse sportkrant Marca gevestigd in Madrid, weet te melden dat Real Madrid opnieuw om de tafel gaat met Neymar. Voor de Koninklijken zou dat de derde keer in twaalf jaar tijd zijn dat ze een poging doen om de Braziliaanse international binnen te halen. Naar verluidt hebben ze een bedrag van 400 (!) miljoen over voor de spits.

Real Madrid probeerde Neymar twee keer eerder binnen te halen. De eerste keer gebeurde dit toen Neymar 14 jaar was. Real staakte de onderhandelingen toen de zaakwaarnemer van Neymar 60.000 euro voor de speler vroeg. In 2013 deed Real een tweede poging de Braziliaan in Santiago Bernabeu te krijgen. Dit keer was het Santos dat in de weg lag.

 

Ondanks dat Real uit respect eerst Paris-Saint-Germain wil benaderen, werden beide partijen tijdens de FIFA-uitreikingen erg close met elkaar gespot. Het vermoeden dat Real nog steeds geïnteresseerd is en zelfs bezig is met een eventuele komst van de Braziliaan, wordt sinds dat moment dus weer aangewakkerd. Die speculaties namen alleen maar toe de afgelopen dagen, toen Neymar gezien werd met een afgevaardigde van Los Blancos.

 

De Madrilenen kunnen de komst van een ster overigens wel goed gebruiken. James Rodriguez was in 2014 de laatste grote speler die overkwam naar Madrid. Daarnaast faalden afgelopen zomer de onderhandelingen met Kylian Mbappe. Hij koos ervoor om van AS Monaco naar Paris-Saint-Germain te vertrekken. De club heeft 400 miljoen over voor de sterspeler waarvan er, volgens Marca, al 200 miljoen opzij is gezet.

 

Of Neymar voor de 31ste van deze maand al over zal vliegen, is nog maar de vraag. Tot zover lijkt het erop dat deze transfer voor de lange termijn op de planning staat. 

Bron: Marca