Hoek wint nu wel strafschoppenserie van FC Lisse

Woensdag 11 oktober 2017 21:21
Een bijzondere uitkomst van een slepende zaak in de strijd om de KNVB-beker. HSV Hoek heeft de strafschoppenserie van FC Lisse nu wel gewonnen. Beide clubs moesten de penalty's overdoen die vorige maand in de verkeerde volgorde werden genomen.

De reeks eindigde op het Lisser sportpark Ter Specke in 6-5 voor de Zeeuwse ploeg. Treurnis derhalve bij FC Lisse, dat de penaltyreeks op 20 september had gewonnen met 5-4.

Niet volgens regels

De scheidsrechter liet de strafschoppen toen nemen volgens het zogeheten ABBA-principe, waarbij het ene team begint en vervolgens het andere team twee keer achter elkaar aan de beurt is. Dat was in strijd met de reglementen van de KNVB, waarin staat dat de strafschoppen om en om genomen moeten worden.

De KNVB besloot dat de serie opnieuw moest. Lisse probeerde nog via de rechter het besluit van de KNVB ongedaan te krijgen, maar die gaf de voetbalbond gelijk.

Heracles

De spelers van HSV Hoek kwamen vanavond helemaal uit Zeeland naar Lisse, zo'n 200 kilometer rijden."Het voelt als een herkansing", zei keeper Jordi de Jonghe van HSV Hoek eerder vandaag tegen de NOS. De spelers van HSV Hoek en die van FC Lisse zeiden er niet extra op te hebben getraind.

De KNVB besloot om de penalty's over te doen. HSV Hoek gaat door naar de tweede ronde van het bekertoernooi. Daar komen ze Heracles uit Almelo tegen.

Meer op rtlnieuws.nl:
Vanavond herhaling strafschoppenserie Lisse - Hoek: 'Niet specifiek op getraind'

Bron: RTL Nieuws