Het is weer Messi, Messi, Messi! Argentinië toch naar WK

Woensdag 11 oktober 2017 08:41
Voetballiefhebbers kunnen opgelucht ademhalen: Lionel Messi is erbij op WK volgend jaar in Rusland. Argentinië plaatste zich door een 3-1 zege in Ecuador.

Messi was in Quito met drie doelpunten tegen Ecuador (1-3) de grote man bij de Argentijnen, die voor aanvang van de laatste speelronde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep nog naast een startbewijs leken te grijpen. Messi zorgde ervoor dat de tweevoudig wereldkampioen en verliezend finalist van vorige WK van de zesde naar de derde plek in de groep klom en toch naar Rusland gaat.

Ook Uruguay, Colombia naar WK, Chili heeft niets

Uruguay verzekerde zich van de tweede plaats achter Brazilië, dat zich in maart als eerste land al had geplaatst voor het WK. Dankzij doelpunten van Martin Cáceres, Edinson Cavani en Luis Suárez (twee) won Uruguay in Montevideo met 4-2 van Bolivia.

Colombia speelde met 1-1 gelijk tegen Peru. De Colombianen, met PSV'er Santiago Arias in de ploeg, kwalificeerden zich daarmee als nummer vier van de groep voor het WK. Feyenoorder Renato Tapia eindigde met Peru als vijfde en gaat in de play-offs met Nieuw-Zeeland strijden om één plek op het WK.

Chili greep overal naast. De Zuid-Amerikaanse kampioen stond voor de laatste speelronde op de derde plaats, maar verloor in São Paulo met 3-0 van Brazilië en duikelde daardoor naar plek zes. Op basis van het doelsaldo moest Chili, de ploeg van onder anderen Alexis Sánchez en Arturo Vidal, Peru voor zich dulden. De Brazilianen Paulinho en Gabriel Jesus (twee keer) deden Chili met hun doelpunten veel pijn.

Bron: RTL Nieuws / ANP