Broer Nouri over eerbetoon: 'Ik zal hem alles fluisteren in zijn oor'

Zaterdag 15 juli 2017 14:03
De broer van Abdelhak Nouri heeft aan de Amsterdamse nieuwszender AT5 laten weten dat de familie blij is met de steun van honderden supporters die zich gisteravond bij het huis van de familie hadden verzameld. "Het is niet te beschrijven wat dit met ons deed en doet."

In de boodschap schrijft Abderrahim Nouri onder meer: "We willen iedereen, iedereen, maar dan ook iedereen die er was of niet was, moslim of geen moslim, Ajacied of Feyenoorder, donker of wit, oud en jong bedanken voor de steun en met name voor het prachtige eerbetoon van gisteren."

Vertrouwen in genezing

De familie gelooft in de eerste plaats, schrijft Abderrahim, 'dat het goed met Abdelhak gaat' en heeft vertrouwen in genezing. "Wanneer ik vandaag mijn broertje Abdelhak ga bezoeken zal ik hem alles fluisteren in zijn oor."

"Door middel van zijn goede manieren, goede gedrag en goede karakter zijn zoveel mensen bij elkaar gekomen die in het hedendaagse nooit bij elkaar zouden willen komen", laat Abderrahim weten. "Dit zijn voor ons zeer positieve tekenen over de plek en rang die Abdelhak zal krijgen in het hiernamaals mocht het ergste scenario gebeuren."

Week geleden

Ajacied Abdelhak Nouri kreeg een week geleden een hartstilstand tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Innsbruck, waar uit onderzoek bleek dat zijn hersenen ernstig en blijvend beschadigd zijn. Gisteren is hij naar het AMC in Amsterdam vervoerd.