'Gekrenkte Ronaldo wil weg bij Real Madrid'

Vrijdag 16 juni 2017 16:09
Cristiano Ronaldo wil Real Madrid verlaten. Zowel Spaanse, Portugese als Britse media melden dat op basis van anonieme bronnen.

De behandeling door de Spaanse belastingdienst, die hem beschuldigt van belastingontduiking, zou de reden zijn om te willen vertrekken. "Hij voelt zich gekrenkt en stelt dat hij in alle eerlijkheid heeft gehandeld. Hij is bedroefd en boos", zegt een bron tegen de BBC.

Verteld aan teamgenoten

Eerder vandaag meldden het Spaanse Marca en het Portugese A Bola al dat Ronaldo de Spaanse hoofdstad wil verlaten. Hij zou zijn teamgenoten al op de hoogte hebben gesteld van zijn vertrekwens.

Volgens het Spaanse Openbaar Ministerie heeft de 32-jarige aanvaller de belasting voor 14,7 miljoen euro ontdoken. Ronaldo ontkent de aanklacht.

De BBC meldt dat bij de adviseurs van Ronaldo de voorkeur uitgaat naar een terugkeer naar de Engelse Premier League of het Franse Paris Saint-Germain, boven een transfer naar China.

Champions League

De 32-jarige Portugees hielp Real Madrid begin deze maand aan de Champions League-winst met twee treffers in de finale tegen Juventus (4-1). Met 'de Koninklijke' werd hij twee keer landskampioen en won hij drie keer de belangrijkste beker voor Europese clubteams.

In november 2016 verlengde de goalgetter nog zijn contract bij Real tot medio 2021. In 2009 kwam Ronaldo voor 94 miljoen euro over van Manchester United. Met de Engelse club won hij eenmaal de Champions League.

Beelden van voetbalfeest Madrid:

 

 

Bron: ANP