Van Ginkel viert rentree met doelpunt

Zondag 8 januari 2017 19:06
Marco van Ginkel heeft zondag zijn rentree bij PSV gevierd met een doelpunt in een oefenwedstrijd tegen sc Freiburg. De kampioen uit Eindhoven zegevierde met 2-1 in het Spaanse Algeciras.

Van Ginkel voetbalde op 8 mei vorig jaar voor het laatst voor PSV. Na de kampioenswedstrijd tegen PEC Zwolle keerde hij weer terug naar Chelsea. De middenvelder miste een groot deel van de eerste helft van het seizoen wegens een blessure en liet zich tijdens de winterstop weer verhuren aan de huidige nummer drie van de eredivisie.

De meeste basisspelers van PSV kwamen zaterdag al in actie tijdens een verloren oefenduel met Borussia Dortmund (1-4). Trainer Phillip Cocu wilde tegen Freiburg andere voetballers aan het werk zien. Héctor Moreno, Jorrit Hendrix en Van Ginkel vormden een ploeg met veel spelers van Jong PSV. Van Ginkel opende de score na rust. Florian Jozefzoon verdubbelde die voorsprong voordat Maximilian Philipp doel trof voor Freiburg.

Ook de nummer acht van de Bundesliga oefende niet in de sterkste samenstelling. Freiburg versloeg zondag met een andere ploeg het Zwitserse Vaduz (3-1).

Bron: ANP